Tinggalkan Link Anda disini... Saya akan melawat anda disana..

Korang tentu suka story ini..

Tuesday, February 07, 2012

Kau datang lagi

Arggghh.. Kau datang lagi.. hehehe.. bukan nak marah pada sesiapa pun..  saje aku nak provok kat dalam entri  aku waktu cenggini..  Bila masuk tahun baru je, tak terkecuali mereka2 yang mempunyai aset pasti dapat cukai taksiran yang biasanya datang menjengah peti surat rumah kita setiap 6 bulan sekali..

Apa yang boleh kita buat selain membayar hasil kepada kerajaan Malaysia. Tapi pada aku lantaklah, bukannya tiap2 bulan.. janji rumah aku tak kena sita dek mereka udah la.. Tahun ni agak berat jugak la nak membayor nye..  mana taknya, pasni roadtax/insuran motor/kereta pulak nak kena bayor..

Hidup kat dunia ni kalau takde hutang memang hebatlah manusia itu.. aku tabik spring kat dia...  Walau macamana pun, hasil titik peluh kita tu janganlah kita enjoy pada yang bukan2 sebab tu semua sementara je...  hargailah wang ringgit anda walau pun nilainya kecik tapi sememangnya berharga...

2 comments:

eita said...

nasib baik kita tak berhutang...

midonz said...

baguslah kalu awak tak berhutang.. tapi dalam hidup ni kita takkan lari dari berhutang..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...