Tinggalkan Link Anda disini... Saya akan melawat anda disana..

Korang tentu suka story ini..

Monday, August 01, 2011

Ish.. Posa la plak..

kat tempat korje..

K : adoi.. macamna ni.. (berjalan menuju ke jendela)
C : hah.. apehal ko ni?
K : erkk.. aaa.. takde papelah.. (muka serba tak kena)
C : hi.. takkan takde pape kot.. bulan ni ko sengkek ke? ko nak pakai berapa? (sambil membelek wallet)
K : eh takpelah.. aku ada duit der..

dari jendela K berlalu pergi.. C hairan kebingungan.. 30 minit kemudian K datang dengan senyum simpul dan terus sambung kerja yang tergendala tadi..

C : ko ok ke ni? tadi kenapa, macam problem besar je.. skrg ni bukan main bersemangat pulak..
K : eh.. aku ok.. (sengih-sengih sambil kerja)
C : baru lepas rujuk awek ko ke? (saje provok)
K : hehehe.. jangan kecoh-kecoh tau..

sambil menarik baju C ke suatu sudut jauh dari kawan sekerja yg lain..

K : yang sebenarnya aku lapar tadi.. la ni kenyang dah, baru cergas nak buat kerja..
C : bertuah punya kawan, ko tau tak ni bulan posa.. apa nak jadi ko ni.. bla.. bla.. bla..(Terus membebel)


Moral : di bulan posa ni janganlah ponteng2 lagi.. awak tu dah besau panjang, malulah kat kawan2 lain yang bukan beragama Islam. Sampai bila nak ponteng posa, umur makin meningkat.. Bertaubatlah..

2 comments:

Sz said...

aduiii...
kisah benar la ni ye...
hmmmm...harap2 dia baca blog ni ..ehehe

midonz said...

dia tak baca punya.. confirm.. kawan2 dia, mungkinlah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...