Tinggalkan Link Anda disini... Saya akan melawat anda disana..

Korang tentu suka story ini..

Tuesday, December 21, 2010

Yang mana satu..?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca..


Apakah korang sihat atau sebaliknya hari ini? 


Walau apapun keadaannya, setiap perkara yang berlaku pasti ada sebabnya..


Ramai juga kawan2 sekolah lama aku yang masih single 'mingle' walaupun ada diantara kami yang sudah mempunyai anak melebihi 4 orang.. 


Hakikatnya kenapa jadi begitu..?  


Ada diantara mereka yang memberikan alasan bahawa :

  • duit simpanan tak cukup lagi.. 
  • tak puas enjoy @ hidup lagi..
  • masih tercari2 calon yang sesuai..
  • aku rupa takde, harta pula takat motor kapcai jer.. sape nakkan aku..?
Walau apa alasan yang korang beri, usia kita tak selamanya berkekalan. Hidup ini bukan abadi, akhirat itu pasti. Usah terlalu taksub dengan kehidupan duniawi wahai kawan..

Dalam membina kerjaya dalam hidup.. kita harus membina zuriat untuk generasi kita.. Sedangkan Rasulullah pun membina generasinya sendiri..

Renungkan dan berubahlah demi masa depan..


2 comments:

sophietarmizi said...

suka this one....

midonz said...

thanks

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...