Tinggalkan Link Anda disini... Saya akan melawat anda disana..

Korang tentu suka story ini..

Saturday, December 18, 2010

Potong la mangkuk ni...

Truutt.... Truutt....  Handphone berdering...

Bukan aku nak bikin gimik tapi itulah suatu alat terpenting dalam hidup kita seharian.. Cuba kita lupakan handphone untuk seharian, apakah perasaan korang..?

Pasti ada yang tak sanggup hidup begitu...  bak kata budak sekolah, hidup tanpa handphone ibarat tak bernyawa..  Ewah, macam tu pulak...

Itu pendapat budak sekolah..

Bagaimana pula dengan orang dewasa, adakah korang tahu cara penggunaan yang betul..?  Meh sini nak habaq..
Penggunaannya juga haruslah bersesuaian dgn situasi dan tempat.

Adakala kita harus menghormati orang di sekeliling kita, contohnya tempat beribadat. Sudah terang2 kat dinding masjid terpamer arahan supaya mematikan handphone.. paling tidak pun silent mode kalau korang tu penting orangnya.

Bayangkanlah tengah Tok Imam sedang membacakan Surah ketika solat tiba2 adalah mamat ni handphone nya berdering kuat yang amat.. dah la tu.. lagu Techno pula...
Mau nya tak terkejut orang tua tu...

Bukan itu je, dalam panggung tengah syok2 layan movie... time tu pulak scene best pulak... masa tu la handphone berdering, yang bestnya memanglah dia lekas jawab call.. tapi sound dia tak reti nak slow.. bercakap macam kat kedai mamak... Please la... hormatilah kitorang semua... Silent please...

* AMARAN - Jangan sampai pertumpahan darah pula nanti. Pernah berlaku depan mata gara2 handphone punya hal...

2 comments:

sz | m.s.s said...

agaknya orang tu terlupa nak silent/off hp kot...heheehe..macam2 ragam orang ni...

midonz said...

bukan lupa.. malas nak ikut arahan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...